viernes, 27 de noviembre de 2015

LES PLAÇES MÉS ANTIGUES




 PLAÇA DE LA CONCÒRDIA
El setembre del 1958 l’Ajuntament va adquirir els terrenys de l’actual plaça de la Concòrdia per construir un monument als caídos. El 1951, quan l’entitat ja havia estat abolida feia anys, s’hi va construir una pista de ball i poc després fou comprat per l’Ajuntament.
  
    

PLAÇA DE L' ESGLÈSIA

La plaça de l'Església ha estat el centre de la vida religiosa, social i política del municipi. En època medieval, es van començar a construir cases al voltant de l’església, tot buscant la protecció de la sagrera. Fins al segle XVI es van mantenir les cases existents i fou aleshores quan es van començar a configurar els primers carrers. L’any 1780 es va iniciar l’ampliació de l’església parroquial.  




PLAÇA DE LES COLS

En aquest punt de la vila, confluència dels carrers Sant Ramon, Ciutadans i Creus, hi trobem la plaça de les Cols on tradicionalment s’ubicaven les parades de venda de verdures i hortalisses de Tordera. Al llarg de la història, trobem diverses personalitats vinculades a aquest indret, en Pere Porter, protagonista de la llegenda el Viatge de Pere Porter a l’infern.


        

PLAÇA JOAN RABERT

Plaça creada l’any 1999 després d’enderrocar la casa de Joan Rabert Bassó, regidor de l’Ajuntament des del 1983 fins al 1990, data en què va traspassar als 59 anys. Rabert va participar en la promoció de festes i tradicions populars a la vila. Als voltants d’aquest indret trobem personatges tan il·lustres com l’escriptor Prudenci Bertrana.

Screenshot 2015-11-06 at 11.51.06.png



PLAÇA CAL ROS

L’antic cafè Ros va ser un dels locals més emblemàtics de la localitat, on durant el primer terç del segle XX s’hi va allotjar el cinema Albéniz. Després de la seva clausura, l’edifici de Cal Ros va ser adquirit per l’Ajuntament, A Cal Ros es va ubicar també la redacció de la revista Junts i els estudis de Ràdio Tordera durant els anys 80 del segle XX.


Screenshot 2015-11-06 at 12.09.31.png
                  


PLAÇA MIQUEL MARTÍ I POL

Aquesta plaça ha estat sempre un espai molt lligat al Teatre Clavé, així com l’antiga casa del ferrer, ara enderrocada. Va ser comprat per l’Ajuntament l’any 1983. El nou edifici es va inaugurar definitivament l’any 1999. A prop seu hi trobem curiosament personatges relacionats amb les arts escèniques, com són el tenor Emili Vendrell.

Screenshot 2015-11-06 at 12.03.38.png


RUTA :





Fet per: Joel Solís, Naiara Tarifa, Maria Gómez i Joel Moruno















No hay comentarios:

Publicar un comentario