lunes, 30 de noviembre de 2015

Carrers de doctors



Doctor Trueta qui era i qui hi vivia: Amb freqüència, la mort de una persona permet valorar fins i tot quin punt hem hagut de tenir entre nosaltres a una persona de gran valor i a la que no s’han reconegut oportuns els seus mèrits. Així, en el cas mes recent del professor Trueta, mundialment reconegut per la seva actuació a la segona guerra mundial, en canvi poc conegut a Espanya, precisament per la seva meritòria labor en la zona republicana. Al número 23, hi descansava els estius de festa el famós cantant Emili Vendrell. Quan la gent intentava dormir, ja que l’endemà havia d’anar a treballar, la música, la veu, les rialles sortien d’aquest número. La història explica que en temps de la Segona República li van dir a Héroes de Jaca ; amb la dictadura franquista, de Jose Antonio i, ja en democràcia, del Doctor Trueta. En aquest carrer s’ubicà el teatre Clavè a mitjan anys vint. Can Barceló, antiga fàbrica de taps, va venir la central de telèfos de Tordera. Altres cases a destacar són Can Verdum -botiga de quiviures- , carmanya, Ca l’Ayats- carraters-, Can Gispert -barberia i fusteria-, i la residència de l’alcalde Pere Vendrell.
Screenshot 2015-11-06 at 11.49.17.png
Doctor Arana:El doctor Arana va ser un metge, un escriptor anarquista nascut a Espanya i mort a Argentina el 8 de maig del 1901.
Doctorat a Espanya va emigrar a Argentina. Va treballar de naturalista i geògraf a una expedició al Chaco trobada pel govern Argenti. Com a metge va tindre una diferenta actuació durant la epidèmia de colera al 1895. Es va establir a la ciutat de Rosario.
Va colaborar amb les publicacions anarquistes de Bons aires La Protesta i Ciencia Social. Va ser autor de llibres i papers amb temàtiques anarquistes, obreres i socials.
També era un destacat confrendista i propagendista de les idees descartades.
Resultat d'imatges de doctor arana
Doctor Fleming qui era: El doctor Fleming era un home escocès i en realitat es deia Alexander Fleming va neixèr en el dia 6 d’agost del 1881 i està viu. El dr.Fleming era un científic. Ell vivia en el mateix carrer que esta ara. Treballava de professor de l’ Ignasi Iglesias i ensenyava experiments, mineralogia, física, química, antonomía…
També el Dr. Fleming era un gran científic i sabia moltes coses com l’antonomía,’ ciència, mineralogia, física, química. Uriginat a finals dels anys trenta amb la construcció de l’escola pública Ignasi Iglesias, fou conegut inicialment com el camí fondo i era l’entrada per redere de les cases del carre de Santa Llúcia. A dalt carrer, les cases noves.
Screenshot 2015-11-06 at 12.09.37.png

Doctor Carreras:El doctor carreras va ser un escriptor, periodista intel·lectual, cristia i doctor.També va ser impulsor del moviment de renovació religiosa a Catalunya abans de la guerra civil.Va gaudir de gran prestigi a l’Església catalana.Ell era un gran doctor escrivia contes,i mes coses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario